OSVĚTA JDE DO SVĚTA



Vážení členové a přátelé našeho BOERBOEL CLUB CZ - je mi potěšením sdělit vám, že nám byl právě přidělen grant ve výši 15 000,- Kč od Nadačního fondu Veolia na náš projekt OSVĚTA JDE DO SVĚTA. Máme velkou radost! 

OSVĚTA JDE DO SVĚTA

Cílem projektu je šířit osvětu mezi dětmi předškolního a školního věku a jejich rodiči ve vztahu k nejčastějšímu domácímu mazlíčkovi - psovi.
Ve studii, kterou realizoval Státní zdravotní ústav na vybraných pražských školách téměř 40 % žáků uvedlo, že do 12 let svého věku bylo pokousáno psem, přičemž se často jednalo o vlastního nebo známého psa a čtvrtina těchto zranění vyžadovala lékařské ošetření. Projekt je proto určen dětem předškolního a školního věku, jeho cílem je naučit je, jak se chovat v přítomnosti  cizího (a jak vidno i vlastního) psa. Cílem projektu je tedy eliminovat počty zranění dětí, způsobené chybným přístupem jak ze strany dětí, tak i jejich rodičů. Projekt je realizován dlouholetými zkušenými chovateli, členy Boerboel Club CZ, kteří se svými psy jezdí na dohodnuté přednášky do vybraných škol a školek, na Dětské dny, na Sportovní hry a podobné akce, kde nenásilnou - a pro děti velmi zajímavou - formou, a za pomoci svých psů dětem názorně předvádějí, jak se k pejskům chovat. Každé dítě by si mělo z takové akce odnést nejen dobrou zkušenost se psem, ale i návod na to, jak se chovat doma, jak venku a jak v případě, kdy k němu běží cizí pes bez doprovodu. Osvětovou činnost provádíme ve svém volnu a na své náklady a v budoucnu plánujeme postupně zapojovat stále více našich členů.

OSVĚTA JDE DO SVĚTA

 


https://www.facebook.com/groups/1452072588351227/

http://www.boerboelclub.cz/image.php?nid=12414&oid=3958329&width=684&height=960

KONTAKT

E-MAIL:
ballotada@seznam.cz

IFOLINKA DENNĚ:
od 8:00 - 22:00

Výživa, chov, zdraví
+420 777 558 850

BOERBOEL CLUB LOGO